Призначено виконувача обов’язків голови НСЗУ

15 липня 2021 о 17:08
762

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 р. № 788-р тимчасово, до призначення в установленому порядку голови Національної служби здоров’я України, виконання його обов’язків покладено на директора Південного міжрегіонального департаменту зазначеної служби Дмитра Олександровича Самофалова.

Нагадаємо, раніше Д. Самофалов разом з Тетяною Бойко виконували обов’язки заступників голови Національної служби здоров’я України.

Дмитро Самофалов працює на посаді директора Південного міжрегіонального департаменту з 2020 р. Має досвід роботи на керівних посадах Одеського обласного департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації та Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, а також — доцента кафедри дитячої хірургії Одеського національного медичного університету, лікаря-хірурга Одеської обласної дитячої клінічної лікарні. Працював радником з невідкладної медичної допомоги ООН департаменту захисту та безпеки (United Nations Department for Safety and Security), має досвід з організації та проведення тренінгів з невідкладної допомоги. Автор більше ніж 30 наукових статей з дитячої хірургії, екстреної медицини, публічного адміністрування, громадського здоров’я.

Д. Самофалов працює у складі робочої групи Міністерства охорони здоров’я над розробкою нормативно-правових актів щодо боротьби з інсультом. Є головою робочої групи Національної служби здоров’я України щодо розробки пакету Програми медичних гарантій «Медична допомога при гострому інсульті». Має дві вищі освіти за фахом «Лікувальна справа» та «Публічне управління та адміністрування», кандидат медичних наук.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua