Відбулася зустріч Віктора Ляшка та директора підрозділу Європейського регіонального бюро ВООЗ

14 липня 2021 о 11:16
500

13 липня 2021 р. доктор Наташа Аззопарді-Мускат, директор Відділу стратегій в країнах та систем охорони здоров’я Європейського регіонального Бюро ВООЗ провела зустріч з доктором Віктором Ляшко, міністром охорони здоров’я України, у межах робочого візиту до України.

Доктор Н. Аззопарді-Мускат висловила вдячність українському Уряду за плідну співпрацю та відзначила зусилля України щодо зміцнення системи охорони здоров’я та управління в сфері охорони здоров’я. Вона також наголосила на прогресі у впровадженні реформ у галузі охорони здоров’я та забезпеченні надання високоякісних пацієнто-орієнтованих медичних послуг, особливо під час пандемії COVID-19.

Напрямки співпраці

Під час двосторонньої зустрічі доктор Н. Аззопарді-Мускат та доктор В. Ляшко обговорили питання співпраці за такими напрямками:

  • реформа фінансування системи охорони здоров’я та системи громадського здоров’я;
  • розробка Національної стратегії охорони здоров’я України до 2030 р.;
  • покращення доступу до медичних послуг та лікарських засобів.

Міністр охорони здоров’я України, у свою чергу, поінформував про впровадження програми «Здорова Україна», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським, яка покликана сприяти зміцненню здоров’я та прийняттю рішень на користь фізичної активності та здорового харчування.

Директор Відділу стратегій в країнах та систем охорони здоров’я Європейського регіонального Бюро ВООЗ та міністр охорони здоров’я України домовилися про подальшу співпрацю за ключовими напрямками протягом наступних років з метою сприяння забезпеченню доступу українського населення до якісних медичних послуг та ліків.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/WHOUkraine,
фото: facebook.com/WHOUkraine