У Києві відкрили онлайн-запис на щеплення від COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech

13 липня 2021 о 16:32
655
Спеціальності :

Вакцинація німецько-американською вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech розпочнеться у п’ятницю 16 липня у Міжнародному виставковому центрі для киян віком старше 60 років. Попередній запис вже доступний через сайт сервісу helsi.me.

Паралельно з цим у Міжнародному виставковому центрі продовжується вакцинація киян китайською вакциною Coronavac. Вакцинацію можна пройти у будь-який день, включаючи вихідні. Для цього потрібно попередньо записатися через сайт сервісу helsi.me або прийти за «живою» чергою. А от щеплення вакциною від Pfizer/BioNTech буде недоступним для «живої» черги — отримати його можна лише за попереднім записом. Вакцинація проти COVID-19 обома вакцинами проходить безкоштовно.

Щоб записатися на щеплення проти COVID-19, потрібно обрати дату та час у пункті масової вакцинації у Міжнародному виставковому центрі на сайті helsi.me. Підтвердження запису буде відправлено в смс. Його потрібно показати при вході разом з паспортом та ідентифікаційним кодом.

Щеплення від коронавірусу вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech та внесення даних про нього займає максимум 10 хв. Після цього всі вакциновані знаходяться ще 30 хв під медичним наглядом — щоб переконатися в позитивній реакції на введений препарат.

Очікується, що щеплення від коронавірусу вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech буде доступним і в кабінетах щеплень у поліклініках Києва, також винятково за попереднім записом. Інформація щодо старту запису незабаром з’явиться на сайті helsi.me.

Рекомендований термін введення другої дози — 21-й день. Другу дозу можна буде отримати у кабінеті щеплення в одній з 21 поліклінік Києва, незалежно від місця реєстрації, проживання або прийому сімейного лікаря.

Порядок отримання міжнародного свідоцтва про імунізацію від COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech нічим не відрізняється від процедури отримання свідоцтва з китайською вакциною Coronavac. Його видає сімейний лікар або інший спеціаліст, який проводив вакцинацію, після введення другої дози.

Дані про проведену вакцинацію відображаються у безкоштовному додатку Helsi (AppStore і Google Play).

Довідка:  Helsi.me — це сервіс запису на медичні послуги та безпечного зберігання медичних даних. Пацієнтам він дозволяє швидко і зручно записуватися на прийом до лікаря, діагностику, аналізи, вакцинацію та замовляти медикаменти. Лікарням — брати участь у реформі охорони здоров’я та впорядкувати роботу клініки. Через сайт та застосунок Helsi.me щомісячно записуються на прийом понад 2,5 млн пацієнтів. Системою користуються понад 1300 закладів охорони здоров’я та 49 000 лікарів по всій Україні.

Олександр Осадчий,
редакція журналу «Український медичний часопис»