В Україні триває розвиток медсестринства

12 липня 2021 о 17:26
550

Одне з питань розвитку галузі охорони здоров’я України — кадровий потенціал, зокрема посилення ролі медсестер у забезпеченні незалежності медсестринських професій.

У 2020 р. у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби Центр розвитку медсестринства Міністерства охорони здоров’я України працював в умовах жорстких карантинних обмежень. Більше 10 тис. медичних сестер та братів взяли участь у тренінгах, семінарах, фахових школах в онлайн-форматі. На офіційному YouTube-каналі Центру у вільному доступі розміщено відеоматеріали заходів.

Створення Координаційної ради з медсестринства

17 червня 2021 р. пройшла робоча зустріч щодо створення Координаційної ради з медсестринства з професійними громадськими організаціями, формальними і неформальними лідерами медсестринства з різних регіонів України, представниками закладів освіти, котрі готують фахівців з медсестринства. Обговорено проєкт положення Координаційної ради з медсестринства, першочергові завдання для наступних кроків.

25 червня 2021 р. відбувся перший Всеукраїнський форум керівників і працівників закладів фахової передвищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів освіти в галузі 22 «Охорона здоров’я», за участю міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Форум організовано Директоратом медичних кадрів, освіти і науки МОЗ України. Особливу увагу було приділено питанням проведення тестових іспитів «КРОК», розробки освітніх стандартів, практичної підготовки студентів коледжів, післядипломної освіти фахівців.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua