ДП «Медичні закупівлі України» закуповуватиме автомобілі швидких та обладнання для опорних лікарень

7 липня 2021 о 17:06
431

Централізовані закупівлі через відповідне підприємство Міністерства охорони здоров’я дадуть змогу збільшити конкуренцію, забезпечити прозорість і отримати найнижчі ціни. Саме тому цю роботу повернено ДП «Медичні закупівлі України». Про це 7 липня 2021 р. на засіданні Уряду заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Коментар Віктора Ляшка

«Проаналізувавши роботу опорних закладів охорони здоров’я, у яких є відділення екстреної медичної допомоги, ми виявили потребу в закупівлі додаткового обладнання. Уряд затвердив постанову, відповідно до якої закупівлі тепер будуть відбуватися централізовано через відповідне підприємство, а саме через ДП «Медичні закупівлі України». Процес буде прозорим та конкурентним, саме такою і має бути витрата бюджетних коштів», — сказав В. Ляшко.

Додатково, окрім закупівлі понад 600 швидких для повного оснащення системи екстреної медичної допомоги, ДП «Медичні закупівлі України» здійснюватиме закупівлю ангіографічного та ендоскопічного обладнання для опорних закладів охорони здоров’я України.

Нагадаємо, що за кошти 2020 р. ДП «Медичні закупівлі України» закупило 416 автомобілів швидкої медичної допомоги типів B (спеціалізований санітарний транспорт) і C (реанімобіль), переднього (2х4) та повного (4х4) приводів, на загальну суму 728 млн грн. Перед прийманням автомобілі проходять ретельну перевірку та контроль з боку фахівців ДП «Медичні закупівлі України», а також з боку залучених незалежних експертів на відповідність технічному завданню.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua