Сума компенсації медичним працівникам, які знаходилися на самоізоляції, становить 26,4 млн грн

7 липня 2021 о 10:53
1600
Спеціальності :

На оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування України (ФССУ) самоізоляції під медичним наглядом з початку пандемії знаходилися понад 130 тис. українців. Станом на 6 липня 2021 р. ФССУ прийняв на оплату відповідні листки непрацездатності для компенсації втраченого за час ізоляції заробітку на загальну суму майже 150 млн грн.

Зокрема, на самоізоляції знаходилися 15 тис. медичних працівників, сума компенсацій за кошти Фонду становила для них 26,4 млн грн.

Як обчислюється сума компенсації

Сума компенсації втраченого за період самоізоляції заробітку становить 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу та 100% — для медичних працівників. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з 6-го дня ізоляції, перші 5 днів оплачуються роботодавцем.

Допомога фінансується ФССУ на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «11 — Ізоляція від COVID-19», або е-лікарняного із причиною непрацездатності «10 — Перебування в самоізоляції, обсервації під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2».

Направлення на самоізоляцію під меднаглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на COVID-19. З метою протидії поширенню коронавірусної інфекції ФССУ компенсує втрачений за цей час заробіток.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua