Як надавачу медичних послуг долучитися до вакцинації від COVID-19

6 липня 2021 о 12:24
692

Станом на 6 липня 2021 р. 91 приватний заклад охорони здоров’я та медики, зареєстровані як фізичні особи — підприємці, сформували пункти щеплень або мобільні бригади з імунізації від COVID-19 та вакцинують громадян у різних регіонах України.

Темпи вакцинації продовжують зростати, і Міністерство охорони здоров’я закликає заклади охорони здоров’я всіх форм власності, а також фізичних осіб — підприємців, які мають ліцензію на медичну практику, долучатися до створення пунктів щеплень та мобільних бригад з вакцинації проти COVID-19.

Як долучитися до вакцинації

Для цього необхідно у довільній формі звернутися до підрозділу з охорони здоров’я обласних чи Київської міської державних адміністрацій (КМДА) з проханням внести їх до переліку надавачів медичних послуг, залучених до вакцинації від коронавірусної хвороби.

Необхідно вказати в заявці осіб, відповідальних за запис, облік залишків вакцин, актуальні телефони реєстратур.

Підрозділ з охорони здоров’я облдержадміністрації або КМДА розгляне запит та, якщо надавач відповідає всім вимогам для проведення вакцинації від COVID-19, попросить Міністерство охорони здоров’я включити його до переліку надавачів медпослуг, залучених до вакцинації від COVID-19.

У разі позитивного рішення надавач медичних послуг має укласти договір з Національною службою здоров’я України, яка платитиме за проведені щеплення. Кошти для цього передбачені у Програмі медичних гарантій на 2021 р. окремим пакетом вакцинації від COVID-19.

Станом на 5 липня 2021 р. в Україні передбачено 3168 пунктів щеплень пунктів щеплень та 1083 мобільних бригад з імунізації проти коронавірусної хвороби.

Вакцинація проти COVID-19 розпочалася 24 лютого 2021 р. та постійно нарощує оберти. У липні в Україні здійснили майже в 4 рази більше щеплень, ніж у травні, 1 515 136 та 408 975 відповідно. Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 2 998 614 щеплень. Першу дозу отримали 2 100 538 осіб, завершили вакцинацію 898 076 осіб.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua