COVID-19: страхові виплати отримають родини ще 13 загиблих медиків

6 липня 2021 о 11:16
529
Спеціальності :

Для родин 13 медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов’язків, Фонд соціального страхування України (ФССУ) 5 липня 2021 р. профінансував одноразові страхові виплати за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 21,63 млн грн.

Кому виплачені кошти

Страхову виплату у розмірі 1 702 500 грн профінансовано для сімей медичної сестри з Вінницької обл., лікаря-педіатра і лікаря-терапевта з Житомирської обл., медичної сестри з Івано-Франківської обл., медичної сестри і лікаря-хірурга з Київської обл., лікаря-хірурга з Одеської обл., палатної медичної сестри і медичної сестри з Харківської обл.

Страхову виплату у розмірі 1 576 500 грн профінансовано для сімей лікаря-інфекціоніста і лікаря-невропатолога із Запорізької обл., лікаря-лаборанта-імунолога з Івано-Франківської обл., лікаря загальної практики – сімейного лікаря з Чернігівської обл.

Допомога перерахована Фондом 5 липня 2021 р. Кошти надійдуть на рахунки родин упродовж декількох банківських днів.

У Фонді висловлюють співчуття близьким і рідним.

Скільки всього профінансовано

Загалом станом на сьогодні ФССУ профінансовано державну допомогу відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин 149 медичних працівників.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 1 січня календарного року, у якому стався страховий випадок. З 1 грудня 2020 р. розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2197 гривень до 2270 грн.

Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомоги здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами fssu.gov.ua