На ВДНГ у Києві відкриється центр масової вакцинації проти COVID-19

2 липня 2021 о 17:14
480

Упродовж фестивалю Atlas Weekend, який відбудеться в Києві, на ВДНГ працюватиме центр масової вакцинації від проти COVID-19. З 5 по 11 липня охочі зможуть зробити щеплення від COVID-19 у павільйоні № 9 за попереднім записом.

Коментар Віктора Ляшка

«Наша мета — вакцинувати якомога більше українців від COVID-19, щоб досягти колективного імунітету. Протягом наступного тижня на Atlas Weekend у Києві працюватиме ще один центр масової вакцинації. Це дасть можливість не тільки захистити більше людей від коронавірусної хвороби, але й популяризувати щеплення серед молоді», — зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Центр вакцинації працюватиме з 5 по 11 липня з 10:00 до 16:00.  Вакцинуватися там можуть всі охочі за попереднім записом, який доступний за посиланням (квиток на сам фестиваль для процедури імунізації мати не треба). У центрі щепитимуть вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech.

Щеплення робитимуть 8 мобільних бригад з імунізації. Також на території центру чергуватиме команда з надання екстреної медичної допомоги.

«Для нас дуже важливо публічно підтримати вакцинацію. Нам як представникам креативної індустрії дуже важливо, аби буремні часи пандемії закінчилися якнайшвидше. Тому ми з партнерами організовуємо центр вакцинації від COVID-19 на території ВДНГ під час фестивалю, аби всі охочі мали змогу вакцинуватися», — коментує генеральний директор Atlas Weekend Дмитро Сидоренко.

Нагадуємо, що з 5 червня 2021 р. в Україні почали створювати центри масової вакцинації, в яких проводять щеплення особам, які записалися до листа очікування через «Дію» або через контакт-центр МОЗ. Станом на 1 липня працюють вже понад 140 центрів в усіх регіонах країни. Відкриття таких центрів — це ініціатива місцевої влади у відповідь на запит мешканців вакцинуватися.

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua