COVID-19: центри масової вакцинації мають працювати в усіх регіонах

22 червня 2021 о 15:27
395

В Україні знижується динаміка захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19. Про це йшлося 22 червня 2021 р. під час селекторної наради, яка відбулася в Офісі Президента.

Доповідь Прем’єр-міністра

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що за минулу добу виявлено 296 нових випадків, а 829 осіб одужали.

«Активних хворих на сьогодні 25 120. Для порівняння, у пік захворюваності було майже 420 тис.», — зазначив очільник Уряду.

В Україні триває активна кампанія з вакцинації, у межах якої зроблено понад 2 млн щеплень.

«Центри вакцинації повинні працювати по всій Україні. Тому Міністерство розвитку громад та територій має зв’язатися з тими головами облдержадміністрацій, де такі центри ще не відкрилися, і допомогти пришвидшити цей процес», — зазначив Д. Шмигаль.

Поширення штаму «Дельта»

Учасники наради заслухали інформацію Національної академії наук України щодо поширення штаму COVID-19 «Дельта». За даними НАН, цей штам коронавірусу в 1,6 раза заразніший, ніж штам «Альфа», у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації, а ризик реанімації при інфікуванні підвищується у 1,45 раза. Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я мають підготувати пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам «Дельта».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами president.gov.ua