Національна гвардія отримала сучасне медичне обладнання

22 червня 2021 о 11:39
543

Напередодні професійного свята медичних працівників, 19 червня 2021 р., командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан відвідав військовий госпіталь, який дислокується в м. Золочів, що на Львівщині.

Командувач привітав медичних працівників та вручив сертифікат на отримання медичного обладнання на суму близько 600 тис. грн, а також завдяки міжнародній співпраці госпіталь отримав медтехніку на 15 млн грн. Серед отриманого — польовий мобільний медичний пункт, пересувний рентгенологічний кабінет та діагностичне обладнання, завдяки якому можна діагностувати та надавати фахову невідкладну медичну допомогу в польових умовах та під час виконання завдань за призначення в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Нагородження медичних працівників

За високу професійну майстерність та надання кваліфікованої медичної допомоги він нагородив відомчими нагородами медичних працівників госпіталю.

Командувач Національної гвардії України висловив слова поваги та вдячності медичному персоналу військового госпіталю та всієї Національної гвардії, адже тільки людина з великим серцем здатна присвятити своє життя медицині, віддавши всі свої знання та сили такій благородній справі.

«Висловлюю подяку всім медичним працівникам за професіоналізм, сумлінну та невтомну працю, бажаю міцного здоров’я, успіхів і нових звершень, наснаги, добробуту та гарного настрою. Нехай клятва Гіппократа завжди буде служінням за покликом душі, а не складним обов’язком!» — зазначив М. Балан.

До привітань долучилися голова Золочівської райдержадміністрації Василь Маркевич, міський голова Ігор Гриньків, начальник Навчального центру імені Василя Вишиваного Національної гвардії України полковник Михайло Кулик та директор комунального некомерційного підприємства «Золочівська центральна районна лікарня» Ганна Самчкуашвілі.

Генерал-полковник М. Балан наголосив, що основні зусилля у роботі медичної служби Національної гвардії України у 2020–2021 рр. спрямовані на збереження та зміцнення здоров’я, запобігання виникненню та розповсюдженню інфекційних захворювань, зокрема проведення протиепідемічних заходів щодо протидії COVID-19.

Варто відзначити, що військовий госпіталь Національної гвардії України — це єдиний лікувальний заклад у цій структурі. Тут надають кваліфіковану медичну і консультативну допомогу військовослужбовцям, а також членам їхніх сімей, здійснюють госпітальну та гарнізонну військово-лікарську експертизу і проводять медичний огляд військовослужбовців.

Окрім того, із самого початку бойових дій на сході країни  медичний персонал госпіталю ротаційно відряджався в район проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

Довідково

Упродовж 2019–2021 рр. лікарі щодня своїми діями запобігали виникненню і розповсюдженню інфекційних хвороб та організували проведення протиепідемічних заходів, зокрема, з протидії поширенню COVID-19.

Так, у грудні минулого року в Національній гвардії України закуплено обладнання для проведення тестування методом імуноферментного аналізу (ІФА) особового складу Національної гвардії України на COVID-19 для створення 8 лабораторій, де проводять тестування. Варто зазначити, що від початку вакцинальної кампанії в Національній гвардії України станом на сьогодні вакциновано першою дозою 56,5% від загальної кількості військовослужбовців.

У Національній гвардії з 2016 р. активно готують інструкторів з тактичної медицини у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного, в Золочеві. Наразі їх 100. А вже цього року, за зразком провідних країн НАТО, 25 нацгвардійців отримали сертифікати бойового медика взводу.

У Військовому госпіталі військової частини 3080 у Золочів щоденно працює 77 медиків, 20 з яких є військовими лікарями. Упродовж року вони пролікували близько 3000 осіб, а мобільні медичні бригади постійно беруть участь в Операції об’єднаних сил.

Оздоровлення нацгвардійці отримують у Медичному центрі Національної гвардії України «Нові Санжари» завдяки 44 працівникам, які лікують воїнів Нацгвардії та їхні родини упродовж року. За 2020 р. у центрі реабілітовано 833 особи, а у медично-реабілітаційному центрі «Тополі» отримали оздоровлення 1164 особи.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua