Зареєстровано законопроєкт про покращення матеріальної бази екстреної медичної допомоги

15 червня 2021 о 12:59
538

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт від 19.05.2021 р. № 5522 «Про внесення змін до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» щодо забезпечення закладів охорони здоров’я спеціалізованим санітарним транспортом та унормування вимог до його обладнання». Автор проєкту закону — народний депутат України Андрій Деркач.

Про що документ

Законопроєктом передбачено доповнити повноваження органів виконавчої влади, Ради Міністрів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення функціонування системи екстреної медичної допомоги (стаття 6 закону України «Про екстрену медичну допомогу») абзацом такого змісту:

розробляє та затверджує норми забезпечення закладів охорони здоров’я системи екстреної медичної допомоги спеціалізованим санітарним транспортом та вимоги щодо його обладнання медичною апаратурою, інструментарієм, технічними та іншими засобами надання екстреної медичної допомоги

Мета

На думку розробника, прийняття законопроєкту дозволить покращити потенціал матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я системи екстреної медичної допомоги та усунути прогалини в законодавстві з питань повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, щодо унормування забезпечення закладів охорони здоров’я системи екстреної медичної допомоги спеціалізованим санітарним транспортом та вимог щодо його обладнання.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами rada.gov.ua