COVID-19: виділено кошти на доплату медикам відомчих медичних закладів

14 червня 2021 о 14:08
984

Уряд виділив кошти для доплати медичним працівникам, які працюють з COVID-19 у закладах Міністерства внутрішніх справ та Державної прикордонної служби України

Постановою від 9 червня 2021 р. № 588 Кабінет Міністрів України серед іншого постановляє:

відповідно до статті 36 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» здійснити розподіл бюджетних призначень, передбачених Міністерству фінансів у загальному фонді державного бюджету  за  програмою  3511380 «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками»:

апарату Міністерства внутрішніх справ у сумі 71 599,9 тис. грн (видатки  споживання, з них оплата праці — 58 952 тис. грн) для здійснення доплати медичним працівникам закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2;

Державній прикордонній службі у сумі 30 807 тис. грн (видатки споживання, з них оплата праці — 25 935 тис. грн) для здійснення доплати військовослужбовцям, які забезпечують життєдіяльність населення на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, медичним працівникам закладів охорони здоров’я, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2;

Державній службі з надзвичайних ситуацій у сумі 1 737,3 тис. грн (видатки споживання, з них оплата праці — 1 455 тис. грн) для здійснення доплати особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які забезпечують життєдіяльність населення на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, медичним працівникам закладів охорони здоров’я, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Також затверджено Порядок використання коштів для здійснення доплати військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення, медичним працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, у відомчих закладах охорони здоров’я, що додається.

Міністерству внутрішніх справ доручено забезпечення погодження передачі частини  бюджетних призначень з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету, а  Міністерству фінансів України — після зазначеного погодження відкриття нових бюджетних програм та внесення відповідних змін до розпису державного бюджету.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua