Відеокурс про формування електронних медичних висновків

11 червня 2021 о 12:04
4123
Спеціальності :

Повний перехід усіх медичних закладів країни на формування (електронних) медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021 р., а до 31 серпня працюватиме перехідна модель впровадження е-лікарняних. Про це повідомляють у Національній службі здоров’я України (НСЗУ).

Це означає, що з червня по серпень 2021 р., тобто просто зараз медичні заклади будуть формувати як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності.

Проте після переходу на новий процес пацієнтам більше не доведеться бігати в лікарню за паперовим листком непрацездатності, нести його на роботу, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності.

Роботодавці уникнуть паперової тяганини з Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування у процесі оформлення своєму працівнику виплат за лікарняний.

Лікар більше не буде заповнювати жодних бланків, щоб засвідчити непрацездатність людини.

Анімований курс

Команда Академії НСЗУ запустила анімований курс, перша серія якого вже доступна за посиланням.

Як повідомляють у відомстві, в першій серії курсу автори намагалися максимально просто пояснити, які основні зміни відбудуться у процесі оформлення тимчасової непрацездатності та як правильно лікарю діяти в нових умовах.

Вона допоможе розібратися з тим, хто ж є пацієнтом, хто та на підставі чого може бути визначений як непрацездатна особа, а хто має статус застрахованої особи. І чи може бути одна особа пацієнтом, непрацездатною та застрахованою водночас.

Також у відео наведені приклади, коли ці ролі в одному випадку можуть належати різним особам. І головне, як же відтепер відбуватиметься оформлення електронного листка непрацездатності та хто бере участь у створенні електронного листка непрацездатності. Та наостанок про особливості оформлення медичного висновку про тимчасову непрацездатність на різних ланках.

До речі, курс складається з анімованого відео та двох кейсів. Курс дає можливість завантажити сертифікат: 0,25 балів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr