Як працює система охорони здоров’я в Україні: для громадських організацій проведуть серію тренінгів

9 червня 2021 о 15:25
670
Спеціальності :

У червні Проєкт USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» оголосить конкурс на підтримку комунікаційних кампаній щодо змін у медичній сфері.

Для представників громадських організацій України за ініціативою Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» відбудуться тренінги щодо ефективної комунікації та успішної адвокації — «Комунікації для ГО» та «Адвокація для ГО».

Учасники «Комунікацій для ГО» дізнаються, як працює система  охорони здоров’я України та до чого варто прагнути. А також навчаться вибудовувати комунікаційну кампанію – від ідеї до реалізації та оцінки її ефективності.

Тренерами виступатимуть:

  • співзасновник UHC, заступник міністра охорони здоров’я 2016-2019 рр. Павло Ковтонюк;
  • експерт з комунікацій в громадському та державному секторах Українського центру охорони здоров’я (UHC) Юлія Мартиненко.

Для участі у тренінгу «Комунікації для ГО» слід до 9 червня заповнити форму реєстрації:

– 29 червня (10:00–16:30) за посиланням;

– 30 червня (11:00–17:30) за посиланням.

На тренінгу «Адвокація для ГО» навчатимуть працювати з групами впливу і зацікавленими сторонами, а також як  робити адвокаційні кампанії успішними.

Тренери:

  • директор з комунікацій UHC Анна Цяцько;
  • директор UHC, співзасновник БФ «Таблеточки» Ірина Немирович.

Для участі у тренінгу «Адвокація для ГО» потрібно до 10 червня заповнити форму реєстрації:

– 16 червня (11:00–16:30) за посиланням

– 17 червня (10:00–15:30) за посиланням;

– 23 червня (11:00–16:30) за посиланням;

– 6 липня (10:00–15:30) за посиланням;

– 7 липня (10:00–16:30) за посиланням.

Максимальна кількість учасників одного тренінгу – 20 осіб. Реєстрація на кожен окремий тренінг буде закрита одразу після того, як групу буде укомплектовано.

Від однієї неурядової організації на тренінг може зареєструватися не більше 3 осіб.  Після завершення реєстрації відібрані учасники отримають від Проєкту електронний лист з підтвердженням реєстрації та посиланням на тренінг у Zoom.

Також протягом червня 2021 р. Проєкт USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» оголосить конкурс серед громадських організацій на підтримку 10 комунікаційних кампаній, спрямованих на роз’яснення прав пацієнтів в рамках змін, що відбуваються у медичній сфері. Для громадських організацій, які хочуть взяти участь у цьому конкурсі, участь у тренінгу з комунікацій є обов’язковою, участь у тренінгу з адвокації має рекомендаційний характер. За результатами комунікаційних кампаній визначать три найуспішніші. Організації-переможці отримають можливість персонального супроводу та наставництва з боку тренерів з адвокації, комунікації або фандрейзингу.

Тренінги є частиною серії заходів для пацієнтських організацій, які проводить Проєкт USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я. Вони підготовлені за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданої від імені народу Сполучених Штатів Америки за підтримки Програми Уряду Великої Британії «Good Governance Fund».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис»
за матеріалами nszu.gov.ua