Як зберегти здорове волосся влітку?

8 червня 2021 о 11:27
718

Гарне волосся — окраса кожної жінки та показник здоров’я. Однак деколи волосся втрачає природну красу, здоровий блиск та об’єм перестає тримати форму, тьмяніє та стає ламкими. У результаті шкіра голови швидко жирнішає навіть після ретельного миття, а кінчики залишаються сухими. Вони починають сіктися, швидко обламуються й не дають можливості мати омріяну довжину волосся.

Доволі часто це проявляється влітку, коли локони страждають від пекучого сонця, спеки та солоної води. Трихологи впевнені: грамотний догляд за волоссям здатний творити дива. Ось кілька порад, які допоможуть зберегти здоров’я волосся в будь-яку пору року.

Як правильно доглядати за волоссям?

У спекотну погоду голову треба обов’язково захищати від сонця. Однак цього замало. Перш за все необхідно визначити тип волосся: нормальне, сухе, жирне чи змішане,  підібрати правильні засоби догляду за ним. Залежно від його типу треба знайти оптимальний набір для очищення, зволоження та живлення — шампунь, кондиціонер, маску й додаткові засоби в разі необхідності.

Як правило, кінчики волосся завжди більш сухі при довгому волоссі. Тому при визначенні типу волосся варто звертати увагу на стан шкіри голови та корені волосся. Для жирного волосся необхідний шампунь із поліпшеними очисними властивостями, для сухого — з ефектом зволоження. Варто пам’ятати, що тип локонів може змінюватися. Це залежить не тільки від раціону харчування та самопочуття, але й від пори року. Влітку шкіра голови може бути нормальною, а взимку ставати сухою.

Ще один секрет — робити скраб-масаж голови. Можна використовувати масажний гребінець, пальці чи спеціальні пристосування. Це збільшить приплив крові до волосяних фолікулів, простимулює рух лімфи в організмі й нормалізує роботу сальних залоз.

Варто додати до раціону вітаміни групи В і омега-3. Ці елементи містяться в рибі, яловичій печінці, курятині, яйцях і молочних продуктах, а також у горіхах і бобових.  Це буде корисно не тільки для волосся, але й для нігтів і зубів.

Чим мити волосся влітку?

Шампунь — засіб для догляду за волоссям, який потрібен усім без винятку. Якісний шампунь не просто добре очищає шкіру голови від забруднень та себуму, але й додатково насичує волосся поживними речовинами. В результаті зачіска кілька днів виглядає чистою та доглянутою, а волосся — блискучим.

Кондиціонер у більшості випадків йде разом з бальзамом. Його потрібно наносити в останню чергу, після миття і зволоження. Він розгладжує луску, обволікає структуру волосся й надійно захищає його від негативного зовнішнього впливу.

Не так важливо, коли мити голову: кожного дня чи лише декілька разів на тиждень. Набагато важливіше, чим це робити. Засоби із неякісним синтетичним складом лише зашкодять волоссю. Бренд Revitalash Cosmetics пропонує якісні та універсальні продукти для збільшення густоти волосся та підтримки його здоров’я.

Thickening Shampoo від Revitalash — шампунь, насичений унікальними лікувальними рослинними екстрактами, які зміцнюють корені волосся та підвищують його товщину й густоту, добре очищують шкіру голови, сприяють зволоженню та надають здоровий блиск локонам. Thickening Conditioner — це кондиціонер, який містить спеціально підібрані інгредієнти для зволоження, живлення й захисту від екологічного стресу. Разом вони покращать стан шкіри голови та волосся.

За матеріалами, наданими компанією Revital
Редакція журналу «Український медичний часопис»