За вихідні в центрах вакцинації проти COVID-19 щепили понад 15 тис. осіб

7 червня 2021 о 16:32
425
Спеціальності :

5–6 червня 2021 р. в 14 центрах масової вакцинації у містах України щепили 15 025 осіб, з них 6457 — у суботу та 8568 — у неділю. Щеплення здійснювалися вакциною CoronaVac, виробленою компанією Sinovac, силами 79 мобільних бригад.

На цих вихідних працювали три центри вакцинації в Одесі та по одному в Києві, Львові, Тернополі, Дніпрі, Полтаві, Рівному, Ізмаїлі, Кременчуці, Лубнах, Миргороді та Горішніх Плавнях.

Найбільше щеплень за 2 дні зробили в Києві на базі Міжнародного виставкового центру — 5048, у Львові на базі стадіону «Арена Львів» — 2447 та у трьох центрах в Одесі — 1329.

Нагадаємо, що з 29 травня 2021 р. в Україні запускають перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19. Вони відкриваються на стадіонах, спортивних, навчальних та культурних майданчиках, щоб якомога швидше щепити від коронавірусної інфекції усіх охочих.

На минулих вихідних відкрили три пілотні центри — у Києві, Одесі та Львові.  Усього за 2 дні  там вакциновано 4849 осіб.

Відкриття таких центрів — це ініціатива місцевої влади у відповідь на запит мешканців вакцинуватися. Уже 12 міст запустили пілотні центри масової вакцинації. Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) закликає владу інших міст наслідувати їх приклад та буде всіляко сприяти створенню нових центрів. Наразі в Україні достатньо вакцини для їхньої роботи.

Поки ці центри працюють лише у вихідні дні. У них вакцинують громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт «Дія» або через контакт-центр МОЗ. Вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомлення, так і всіх охочих, яким ще не надійшло запрошення. Пріоритет надається особам літнього віку.

Обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. Зараз використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Редакція журналу «Український медичний часопис»
за матеріалами moz.gov.ua