Лабораторія «Сінево» запустила Всеукраїнський благодійний проєкт допомоги дітям з вродженими вадами серця

3 червня 2021 о 16:54
492

3 червня 2021 р. Київ, Україна

Найбільша в Україні лабораторна мережа «Сінево» (входить до шведського медичного холдингу Medicover) запустила національний благодійний проєкт, спрямований на порятунок дітей з вродженими вадами серця. За умовами проєкту, протягом року з кожного проплаченого клієнтами «Сінево» аналізу для оцінки здоров’я серця і судин «Ліпопротеїди фракційно», лабораторія буде перераховувати 10 грн до благодійного фонду «Твоя опора», який закуповує необхідні медикаменти для проведення операцій дітям. Медичним партнером благодійного проєкту виступає Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова, на базі якого будуть виконуватися операції дітям.

«Нашим благодійним проєктом ми хочемо допомогти врятувати ще більше дитячих сердець і привернути увагу громадськості до проблеми надання допомоги дітям із вродженою серцево-судинною патологією. Наразі нам хочеться, що не менш важливо, довести, що такий діагноз — не вирок. І завдяки своєчасно проведеному хірургічному лікуванню 99,9% дітей  не лише виживають, а й отримують надію на повноцінне життя в майбутньому. Впродовж року компанія  «Сінево» планує спрямувати понад 1 млн грн на закупівлю необхідних медикаментів для проведення операцій і порятунку дитячих сердець», — прокоментував директор з розвитку «Сінево» Микола Бутенко.

Він також підкреслив, що «Сінево» вже більше 2 років співпрацює з благодійним фондом «Твоя опора», і за цей час спільними зусиллями вдалося допомогти врятувати життя 33 дітям. М. Бутенко також наголосив, що паралельно з участю в благодійному проєкті компанія також закликає українців більше дбати про себе і здоров’я свого серця, з огляду на жахливо високу частку серцево-судинних захворювань в Україні.

Благодійний проєкт «Сінево» і фонду «Твоя опора» триватиме рік — з 1 червня 2021 до 31 травня 2022 р. Здати аналіз, який бере участь в благодійному проєкті, можна всім бажаючим в будь-якому з 320+ відділень «Сінево» по всій Україні. Щорічно в Україні народжуються 2900–3500 дітей з вадами серця без надання хірургічної допомоги 91% з них помирають. Однак майже всі прооперовані діти — 99,9% виживають після оперативного лікування, отримують можливість повноцінно жити і розвиватися  фізично і розумово та стати достойними громадянами українського суспільства.

Аналіз «Ліпопротеїди фракційно» — це комплексне дослідження серця і судин, яке дозволяє виявити атеросклеротичні зміни в судинах навіть на ранніх стадіях , оцінити пов’язані з ними ризики для здоров’я (розвиток ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда, інсульту), а також вибрати оптимальні методи їх попередження і лікування. Так, за 2020 р. лабораторія «Сінево» виконала понад 85 тис. пакетів аналізів «Ліпопротеїди фракційно». Дане дослідження входить в топ-3 найбільш затребуваних тестів серед клієнтів лабораторії «Сінево».

Довідка

«Сінево» — найбільша в Україні мережа лабораторій, входить до шведського медичного холдингу Medicover. Мережа «Сінево» налічує понад 320 лабораторних центрів, які працюють в 130 населених пунктах України, а також 7 лабораторій, в яких виконується понад 1 тис. видів тестів. У 2017 р. «Сінево» в складі холдингу Medicover здійснила ІРО на Стокгольмській фондовій біржі. Таким чином, «Сінево» стала першою і єдиною в Україні медичною компанією, акції якої котируються на міжнародній біржі. З 2007 р. холдинг Medicover інвестував в розвиток компанії більше 50 млн євро. «Сінево» є найбільшим роботодавцем та інвестором серед медичних установ в Україні. До роботи в компанії залучено понад 3 тис. співробітників. Щорічно лабораторні центри компанії обслуговують майже 4 млн клієнтів.

Лабораторна мережа Synevo представлена в 10 країнах Європи. Крім України, лабораторії Synevo/Сінево працюють в Німеччині, Польщі, Румунії, Туреччини, Білорусі, Грузії, Молдові, Болгарії та Сербії.

Матеріали надані компанією «Сінево»
Редакція  журналу «Український медичний часопис»