Світовий банк виділив Україні кошти на боротьбу з COVID-19

20 травня 2021 о 10:31
463

Міністерство охорони здоров’я України та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) уклали угоду про початок в Україні проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

Угоду підписали міністр охорони здоров’я Максим Степанов та директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі.

Про Угоду

Близько 2,5 млрд грн (90 млн дол. США) буде надано Україні для розгортання додаткових можливостей у боротьбі з пандемією. Кошти будуть спрямовані за трьома напрямками: близько 1,1 млрд грн (40 млн дол.) — на підтримку придбання вакцини, близько 850 млн грн (30 млн дол.) — на розгортання вакцинації проти COVID-19, а понад 550 млн грн (20 млн дол.) передбачили на зміцнення спроможності проведення тестування на COVID-19 в Україні.

Міністерство охорони здоров’я у рекордні строки — протягом 4 міс — повністю завершило процедуру підготовки та погодження проєкту Угоди про позику. У квітні були проведені фінальні переговори зі Світовим банком щодо залучення позики на обговорені деталі реалізації проєкту. 11 травня на засіданні Ради директорів Міжнародного банку реконструкції та розвитку отримання Україною позики було остаточно схвалено, а відтак підписано.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua