«ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна»
17 травня 2021

Трансформація проєкту «Оранж Кард»

Компанія GSK є одним зі світових лідерів із розробки та виробництва інноваційних лікарських засобів для лікування бронхіальної астми (БА) та хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ). Головною метою та найбільшою цінністю для компанії є фокусування на потребах пацієнтів. Один із пріоритетів GSK  – вдосконалення ефективності терапії та покращення якості життя пацієнтів з БА та ХОЗЛ у різних країнах світу.

В Україні цей пріоритет реалізується через ініціативи компанії GSK, які забезпечують як цінову, так і фізичну доступність терапії БА та ХОЗЛ. Так, наприклад, GSK продовжує забезпечувати безперервне постачання лікарських засобів в Україну в період пандемії та економічної нестабільності. Декілька препаратів компанії GSK включено до державної програми «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти з БА та ХОЗЛ можуть отримувати за призначенням лікаря лікарські засоби виробництва GSK безкоштовно або з незначною доплатою в аптечних закладах країни.

Соціальна програма GSK «Оранж Кард» протягом 15 років забезпечує великій кількості пацієнтів, що приймають базисну терапію для лікування БА та ХОЗЛ, цінову доступність оригінального препарату з фіксованою комбінацією «сальметерол/флютиказону пропіонат». Прагнучи зберегти доступність препарату для лікування БА та ХОЗЛ в Україні, GSK спрощує програму «Оранж Кард». Основною метою трансформації програми є надання можливості придбання препарату за доступною ціною для ще ширшого кола українських пацієнтів, яким його призначено, та розширення його наявності в аптеках.

З 1 травня 2021 р. пацієнти, яким призначено оригінальний препарат та які дотепер не користувалися пільгами програми «Оранж Кард», можуть отримувати ефективну базисну терапію за приблизно тією ж ціною, що і в програмі, але в більшій кількості аптек. Для учасників програми «Оранж Кард» відтепер є можливість придбання препарату без картки «Оранж Кард» у тих аптеках, які придбають препарат GSK. Пацієнтам, які вперше забажають купити оригінальний препарат за призначенням лікаря, тепер не потрібно буде проходити реєстрацію для отримання додаткової знижки: нова ціна в аптеці вже буде враховувати збереження фінансової доступності. GSK сподівається, що таке спрощення сприятиме наявності препарату за новою доступною ціною в більшій кількості аптек України.

З 1 травня до 31 липня 2021 р. передбачено перехідний період, коли в аптеці можна буде придбати препарат за призначенням лікаря як із персональною карткою «Оранж Кард», так і без неї. Також протягом перехідного періоду пацієнти матимуть можливість продовжувати користуватися інформацією з вебсайту www.orangecard.com.ua та послугами служби підтримки «Оранж Кард» за телефоном «гарячої лінії» програми: 0-800-50-50-71 (дзвінки зі стаціонарних телефонів на території України безкоштовні).

Компанія GSK робить усе можливе для забезпечення доступу пацієнтів України до якісної, ефективної та сучасної терапії БА та ХОЗЛ. Трансформація програми «Оранж Кард» є логічним кроком у цьому напрямі задля розширення географії наявності препарату в українських аптеках та полегшення процесу придбання препарату для ще більшої кількості пацієнтів.

GSK – один зі світових лідерів фармацевтичної індустрії, який займається науковими дослідженнями в галузі фармацевтики та охорони здоров’я, присвячує свою діяльність поліпшенню якості життя людей, допомагаючи людям робити більше, почуватися краще та жити довше.

Матеріал створено за сприяння ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна».

Редакція журналу «Український медичний часопис»