ГО «Товариство офтальмологів України»
20 травня 2021 р. о 12

20–21 травня 2021 р. Філатовські читання–2021


До участі запрошуються лікарі-офтальмологи та лікарі суміжних спеціальностей: неонатологи, радіологи, ендокринологи, хіміотерапевти, невропатологи, фтизіатри, фармакологи і біологи.

Державна установа «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова Національної академії медичних наук України»  повідомляє, що

20–21 травня 2021 р. відбудеться науково-практична конференція з міжнародною участю «Філатовські читання–2021», яка внесена до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій НАМН України і МОЗ України. Цей масштабний захід у сфері охорони здоров’я об’єднує потужну актуальну науково-практичну програму: засідання, виставки та експозиції, а також надає можливість вченим, дослідникам, практикуючим лікарям-офтальмологам і фахівцям суміжних напрямів (неонатологам, радіологам, хіміотерапевтам, невропатологам, фтизіатрам, фармакологам і біологам) обмінятися досвідом та підвищити свій рівень кваліфікації. У науково-практичній конференції беруть участь більше ніж 600 фахівців офтальмології з усіх областей України, а також спеціалісти зарубіжних країн: Айзербаджану, Великобританії, Болгарії, Італії, Казахстану, Німеччини, Республіки Білорусь, Словаччини, Туреччини, Узбекистану, Швейцарії та Японії.

Організаторами науково-практичної конференції з міжнародною участю «Філатовські читання–2021»виступили:

  • державна установа «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України»;
  • ГО «Товариство офтальмологів України».

Дводенна програма науково-практичної конференції присвячена пріоритетним напрямкам офтальмології: патологія рогівки ока, кератопластика, травми й опіки очей та їх придатків, патологія кришталика, глаукома, новоутворення ока та орбіти, сучасні органозберігаючі методи лікування офтальмоонкології, діабетичні ураження очей, вітреоретинальна патологія, застосування лазера при офтальмопатології, реконструктивна хірургія, патологія судинної оболонки, сітківки та зорового нерва, офтальмопатологія дитячого віку, аномалії рефракції, патологія окорухового апарату. На пленарних, секційних засіданнях, сателітних симпозіумах та стендовій секції більш ніж 156 українських та зарубіжних фахівців представлять свої інноваційні рішення, винаходи, вдосконалення в галузі офтальмології.

Таким чином, науково-практична конференція з міжнародною участю «Філатовські читання–2021» надає можливість об’єднатися відомим вченим, дослідникам, практикуючим лікарям і фахівцям суміжних напрямів для обміну досвідом, розширення професійних зв’язків і ділових стосунків, що сприяє підвищенню головного результату медичної науки – поліпшенню стану здоров’я населення і профілактики захворювань.

Усі учасники конференції отримають сертифікат для зарахування проходження БПР.

Місце проведення: м. Одеса, Французький бульвар, 49/51, ДУ «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України», малий конференц-зал.

Контакти:

телефони для довідок: (048) 729-84-90.

E-mail: [email protected]

Редакція журналу «Український медичний часопис»