Вакцинація від COVID-19: Максим Степанов зустрівся із власником Serum Institute

7 травня 2021 о 10:50
394

Міністр охорони здоров’я України провів плідну зустріч із Сайрусом Пунавалою — власником Serum Institute, найбільшого виробника вакцин у світі, зокрема вакцин проти COVID-19 — NovaVax та AstraZeneca/CoviShield. Сторони обговорили можливість збільшення обсягів постачання вакцини NovaVax та, зокрема першої її партії, яка має надійти в Україну до кінця літа.

Коментар Максима Степанова

«Вже в липні–серпні ми очікуємо на перші поставки вакцини NovaVax із законтрактованих нами 10 млн. Обговорили з паном Пунавалою можливість збільшення обсягів постачання NovaVax з 10 до 15 млн вже цього року. А також збільшення обсягів першої партії вакцин — з 2 до 4 млн доз», — заявив міністр після зустрічі.

Також М. Степанов розповів про хід переговорів щодо зняття заборони індійського уряду на експорт іншої вакцини — AstraZeneca/CoviShield, 1,5 млн доз якої Україна повинна була отримати ще до 31 березня згідно з контрактом.

«У заручниках такої ситуації, коли вакцини проплачені, але вивезти їх не можна, перебувають й інші країни, зокрема Великобританія.  Зі свого боку, ми робимо все можливе, щоб розблокувати постачання вакцин. Я написав низку листів до індійського уряду. Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль декілька разів звертався до свого індійського колеги з проханням дати дозвіл на експорт вакцин. Сподіваємося, що ситуація владнається найближчим часом», — зазначив очільник МОЗ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua