Ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac прибуло в Україну

5 травня 2021 о 14:24
468

В Україну прибули 500 тис. доз вакцини CoronaVac. Про це 30 квітня 2021 р. повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Попри дефіцит вакцин у світі, ми робимо все можливе, аби забезпечити громадян України вакцинами. Згідно з домовленостями і контрактами щотижня плануємо отримувати нові надходження вакцин. Хочу нагадати, що всі вакцини безпечні й ефективні. Це наш шанс врятувати своє здоров’я і повернутися до нормального життя», — зазначив М. Степанов.

Перша партія вакцини CoronaVac прибула в Україну 25 березня у розмірі 200 тиc. доз, щеплення нею розпочалося 13 квітня. Загалом Україною законтрактовано 1,915 млн доз вакцини CoronaVac компанії Sinovac Biotech. Крім того, в Україні використовують вакцини виробників Pfizer та AstraZeneca (Covishield, SKBio).

Група компаній «Лекхім» є офіційним та ексклюзивним  постачальником вакцини компанії Sinovac Biotech в Україні. Вакцина прибула в аеропорт «Бориспіль».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua