Електронні лікарняні повністю замінять видачу паперових бланків

29 квітня 2021 о 10:18
1638

МОЗ України продовжує роботу з впровадження електронних лікарняних. Вже найближчим часом вони повністю замінять видачу паперових бланків листків непрацездатності. Про це під час брифінгу 28 квітня 2021 р. повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

Коментар Ярослава  Кучера

«Станом на сьогодні наказ МОЗ України «Деякі питання формування та видачі медичних висновків про тимчасову непрацездатність» перебуває на опрацюванні в центральних органах виконавчої влади. Ми чекаємо затвердження цього порядку, це стане початком впровадження е-лікарняних», — додав Я. Кучер.

Заступник міністра також зазначив, що команда МОЗ та Національної служби здоров’я України (НСЗУ) працює над технічними моментами реалізації запуску. Протягом останнього тижня оновили дані в розрізі адміністративно-територіальних одиниць України щодо стану готовності повного переходу закладів охорони здоров’я на електронні лікарняні та відмови від паперових бланків. «Перехід на електронні лікарняні є одним із важливих напрямів реформування сфери охорони здоров’я, зокрема в напрямі депаперизації», — наголосив Я. Кучер.

Він також звернувся до голів місцевих державних адміністрацій, центральних органів виконавчої влади, у сфері управління яких перебувають заклади охорони здоров’я, які здійснюють експертизу тимчасової непрацездатності, з проханням звернути увагу на стан підключення таких закладів до електронної системи охорони здоров’я та забезпечити підключення в найближчий термін.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua