Допомога хворим на COVID-19 на Львівщині

16 квітня 2021 о 14:39
512

16 квітня 2021 р. під час робочої поїздки на Львівщину Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Львівський центр легеневого здоров’я, який забезпечує висококваліфіковану стаціонарну і консультативно-поліклінічну медичну допомогу хворим на туберкульоз, неспецифічні захворювання органів дихання, а також з квітня 2020 р. приймає хворих на коронавірус.

Прем’єр-міністр зазначив, що за рахунок субвенцій з державного бюджету було в рази покращено матеріально-технічну базу медичного закладу, що дозволило оперативно приймати хворих на коронавірус.

«Розвиток центру – це історія успіху, коли фахові лікарі та управлінці роблять свою лікарню сучасною та оснащеною всім необхідним. Інші лікарні в Україні мають брати роботу центру за приклад», — зазначив очільник Уряду.

Допомога хворим на COVID-19

Голові Уряду доповіли, що наразі у лікарні 370 ліжко-місць для хворих на COVID, і всі вони забезпечені киснем. За останні 3 міс кількість таких ліжок з киснем було збільшено майже вдвічі. За попередній рік майже на 50% зросла зарплата лікарів центру і фактично вдвічі зросла зарплата молодшого медичного персоналу. До кінця 2021 р. будуть проведені капітальний ремонт відділення реанімації та інтенсивної терапії, а також реконструкція операційного блоку. З державного бюджету на 2021 р. заплановано виділення коштів у розмірі 165 млн грн.

Також Денис Шмигаль подякував за самовіддану та важку працю співробітникам лікарні, які вже рік працюють з хворими на коронавірус.

У свою чергу, заступник генерального директора Львівського центру легеневого здоров’я з медичної частини Зіновій Наконечний поінформував, що середня заробітна плата в лікарні коливається від 12 до 20 тис. грн залежно від кваліфікації медичного персоналу, а також додав, що проблем з доплатами медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID-19, немає.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua