COVID-19: українці пережили пік третьої хвилі пандемії — М. Степанов

14 квітня 2021 о 15:16
411

Ситуація із коронавірусом в Україні поступово стабілізується —  епідемія іде на спад. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на своїй сторінці у Facebook.

Ситуація почала покращуватися

«Ми витримали черговий стрибок захворюваності на COVID-19, і поступово ситуація почала покращуватися. Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня. Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується. Декілька областей, зокрема Івано-Франківська і Закарпатська, вийшли з «червоної» зони», — повідомив міністр.

«Завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями», — зазначив М. Степанов.

Водночас, за словами міністра, у деякий регіонах, зокрема в Києві, а також Хмельницькій, Львівській та Полтавській областях, ситуація залишається складною і вони продовжують перебувати в «червоній» зоні. Тож очільник МОЗ закликав громадян не розслаблятися і продовжувати дотримуватися  встановлених обмежень і протиепідемічних заходів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами https://t.me/mozofficial