Розроблено нормативи організації акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні

12 квітня 2021 о 12:50
1406

На громадське обговорення винесено проєкт наказу МОЗ України «Про затвердження нормативів організації акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні».

Документ розроблено на виконання ст. 14¹ Закону України «Основи законодавства про охорону здоров’я», відповідно до ст. 5 розділу ІІ Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» з метою реалізації державної політики у даній сфері з метою підвищення доступності якісної медичної допомоги для жінок, дітей та підлітків.

Про що документ

Документом в разі прийняття пропонується:

  • затвердити нормативи організації акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні, що додаються;
  • Директорату медичного забезпечення МОЗ України (Є.Ж. Ідоятова) доручити забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;
  • вважати таким, що втратив чинність наказ МОЗ України від  15 липня 2011 р. № 417 «Про організацію амбулаторної гінекологічної допомоги в Україні»;
  • контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника міністра І.Д. Садов’як.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua