Особливості оплати за медичні послуги за деякими пакетам ПМГ–2021

8 квітня 2021 о 14:57
1596

Як ми вже повідомляли, набув чинності наказ МОЗ України від 29.03.2021 р. № 586 «Про внесення змін до Таблиці зіставлення медичних послуг з кодами національного класифікатора НК 025:2019 «Класифікатор хвороб та споріднених проблем охорони здоров’я» та/або національного класифікатора НК 026:2019 «Класифікатор медичних інтервенцій».

Коригувальні коефіцієнти

У Програмі медичних гарантій (ПМГ)–2021 в межах пакету медичних послуг «Медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація)» запроваджуються коригувальні коефіцієнти для диференціювання оплати за надані послуги залежно від їх складності та ресурсозатратності.

Відповідно, цей наказ містить розподіл медичних послуг для застосування різних коригувальних коефіцієнтів в межах пакету медичних послуг «Медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація)».

Діагностично-споріднені  групи

Крім того, у документі є розділення послуг за пакетом «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» і «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій» за діагностично-спорідненими групами (ДСГ), які будуть використовуватися для оплати стаціонарної медичної допомоги.

Інші послуги

А також розподіл інших послуг, зокрема таких:

  • медична послуга, пов’язана з медичною допомогою при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах;
  • медична послуга, пов’язана з супроводом і лікуванням дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги;
  • медична послуга, пов’язана з психіатричною допомогою, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами;
  • медична послуга, пов’язана з перитонеальним діалізом, та інші.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua