COVID-19: ще дві області віднесено до «червоного» рівня

8 квітня 2021 о 10:14
663

З 9 квітня 2021 р. у Хмельницькій та Запорізькій областях діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України.

Таке рішення прийнято 7 квітня 2021 р. на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Епідемічна ситуація

У Хмельницькій обл. протягом останніх трьох днів поспіль перевищені наступні показники:

  • рівень госпіталізацій становить 131 особа/100 тис. населення — найвищий з усіх регіонів України;
  • коефіцієнт виявлення випадків становить 21,3%;
  • завантаженість ліжок з киснем — 68,2%.

У Запорізькій обл. протягом останніх трьох днів поспіль перевищені два показники:

  • рівень госпіталізацій 77 осіб на 100 тис. населення;
  • коефіцієнт виявлення випадків становить 21,8%.

Відтак, у Запорізькій та Хмельницькій областях має бути встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Щодо Черкаської та Рівненської областей, то бачимо, що зайнятість всіх «ковідних» ліжок у Черкаській обл. зараз становить 49%, у Рівненській — 60%, ліжок з киснем у Черкаській обл. — 46%, що менше ніж встановлений показник у 65%.

Це свідчить про поточну відсутність ризику колапсу локальної медичної системи у зазначених регіонах, тому прийнято рішення продовжити посилений моніторинг та не встановлювати в цих областях «червоний» рівень епідемічних обмежень.

Окремо варто зазначити, що погіршення епідемічної ситуації спостерігається у Харківській обл. Область впродовж найближчих днів може увійти до «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua