Вакцинація від COVID-19, робота контакт-центру та медична допомога особам з порушенням слуху

7 квітня 2021 о 15:42
314

Щороку 7 квітня відзначають Всесвітній день здоров’я. Пандемія COVID-19 внесла значні корективи в життя кожного, і сьогодні конче необхідно продовжувати дотримуватися всіх карантинних обмежень. Про це під час брифінгу 7.04.2021 р. повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

Коментар Ярослава Кучера

«Необхідно пам’ятати, що коронавірусна хвороба — це проблема не лише лікарів, які щодня рятують людей, ризикуючи власним здоров’ям, це проблема кожного з нас. Лише разом ми подолаємо пандемію і повернемося до звичного життя», — нагадав Я. Кучер.

Також він наголосив, що єдиним ефективним способом сформувати імунітет до COVID-19 є вакцинація. Це захистить від інфікування чи тяжкого перебігу хвороби.  Сьогодні пріоритет вакцинації — це медики первинної ланки, працівники соціальної сфери й особи поважного віку.

«Дуже важливо захистити вакциною осіб віком старше 80 років. Тому я звертаюся до дітей, онуків — допоможіть своїм бабусям і дідусям вакцинуватися. Запишіть їх до пункту щеплення через сімейних лікарів чи телефонним дзвінком до реєстратури», — наголосив заступник міністра.

Контакт-центр із протидії поширенню хвороби COVID-19

На брифінгу також йшла мова про роботу національного контакт-центру із протидії поширенню хвороби COVID-19. Це система прямого зв’язку для усіх громадян та інституцій, платформа отримання перевіреної інформації щодо протидії поширенню коронавірусу. З початку листопада 2020 р. до контакт-центру звернулося понад 353 тис. українців.

Медичні послуги для осіб з порушенням слуху

МОЗ спільно з партнерськими організаціями розпочав роботу над підвищенням якості надання медичних послуг для осіб з порушенням слуху. Наше завдання — максимально допомогти таким пацієнтам і запустити механізми, що допоможуть отримувати інформацію та налагодити комунікацію із медичними фахівцями. Першим кроком МОЗ у налагодженні отримання інформації про надання медичних послуг таким пацієнтам стане запуск вебвіджетів на інформаційних платформах МОЗ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua