COVID-19: Епідемічна ситуація в країні вкрай важка

6 квітня 2021 о 16:21
392

Дотримання карантинних обмежень регіонами і громадянами дає результат — зменшуються кількість тяжких хворих на коронавірусну хворобу та навантаження на медичну систему. Якщо 1 березня 2021 р. заповненість ліжок із киснем в Івано-Франківській обл. становила 82,5%, то сьогодні, після дотримання регіоном карантинних обмежень, зайнято вже тільки близько 37% ліжок. Про це під час брифінгу 6 квітня 2021 р. повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.

Медицина переживає напружений період

«Епідеміологічна ситуація в країні вкрай важка. Наша медицина переживає напружений період, сьогодні в лікарнях перебувають близько 46 тис. хворих. Ми збільшили кількість ліжок і потужність системи — ліжок із киснем по країні вже більше ніж 67 тис. Але це межа, адже інші хвороби не пішли на канікули й теж потребують лікування. Треба допомогти лікарям перемогти COVID-19, дуже важливо дотримуватися усіх карантинних обмежень, які встановлені»,  — зазначив міністр і закликав громадян дотримуватися санітарних норм, а органи місцевого самоврядування та Національну поліцію — проконтролювати виконання карантинних обмежень.

М. Степанов також нагадав, що станом на 6 квітня 2021 р. в «червоній» зоні карантинних обмежень перебувають 11 областей України, а загальна заповненість ліжок із киснем сягає 58% і продовжує зростати.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua