«Берінгер Інгельхайм» вбачає певні позитивні моменти для компанії, незважаючи на вплив COVID-19

2 квітня 2021 о 16:59
487

Заснована в 1885 р., «Берінгер Інгельхайм» залишається сімейною компанією, спрямованою на довгострокову перспективу розвитку. Близько 52 тис. її співробітників обслуговують понад 130 ринків у трьох напрямках: клінічна фармакологія, ветеринарія та біофармацевтичне контрактне виробництво.

Компанія збільшила свої інвестиції в науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи у 2020 р. для розробки інноваційних ліків та методів лікування захворювань, для яких їх недостатньо. Зокрема, пришвидшені дослідження методів лікування, пов’язаних із COVID-19. На ці дослідження та розробку компанія витратила 3,7 млрд євро, що на 7% більше, ніж попереднього року. Ці асигнування стали найбільшими за 136-річну історію компанії. Маючи значний досвід у розробці препаратів для лікування хвороб органів дихання вірусної етіології, компанія «Берінгер Інгельхайм» бере участь у декількох проєктах, спрямованих на пошук медичних засобів лікування COVID-19. Спільно з Кельнською університетською клінікою, Університетом Марбурга та Німецьким центром дослідження інфекцій компанія оголосила про початок клінічного дослідження фази I/IIa BI 767551 — нейтралізуючого антитіла до SARS-CoV-2, придатного для інгаляційного застосування. Це потенційно новий терапевтичний та профілактичний варіант блокування вірусу в вогнищі інфекції. Серед інших розробок — дослідження антитіл до SARS-CoV-2, здатних утворювати комплекси з BI 767551 (мала молекула) і пригнічувати реплікацію вірусу, та розробка терапії запобігання тромбоутворенню.

2020 р. був вдалим для «Берінгер Інгельхайм», демонструючи високу ефективність компанії, незважаючи на пандемію COVID-19. На 3% (19,57 млрд євро) підвищилася дохідність — до 4,62 млрд євро, прибуток після сплати податків збільшився на 12,5% (3,06 млрд євро), а сума власних коштів становила 47%. Швидке зростання прибутків на 5,8% (14,42 млрд євро) за рахунок клінічної групи (74%) дозволило інвестувати 1,05 млрд євро у розвиток та придбання таких компаній: «Глобал Стем Селл Технолоджі», New Ruipeng Group та «ЕнБіІ-Терап’ютікс». Лідерами продажу є серцево-судинні препарати, від порушення метаболічних розладів та респіраторних захворювань. А лідерами продажу серед препаратів: JARDIANCE® та OFEV®. Фінансова стабільність дозволила витратити 22,8% (3,28 млрд євро) на розвиток досліджень та розробку препаратів. Фінансується 100 проєктів з метою отримати 75% розробок нових молекул. Основна увага сфокусована на серцево-судинних та метаболічних захворюваннях, онкопатології, хворобах дихальної системи, центральної нервової системи, імунологічним порушенням та патології сітківки. Особливою гордістю компанії є досягнення у створенні та розвитку препаратів для ветеринарії із збільшенням обсягів їх продажу на 5% (4,12 млрд євро). Це вакцина для свиней, антипаразитарний препарат INGELVAC CIRCOFLEX® — обсяги продажу 264 млн євро, антипаразитарний препарат для собак NEXGARD® — обсяги продажу 804 млн євро. Компанія є одним з провідних постачальників та виробників біофармацевтичних препаратів як для власного портфелю, так і для партнерів у галузі. Близько 60% з 20 найкращих фармацевтичних компаній та інноваційних біотехнологічних фірм є клієнтами бізнесу біофармацевтичного контрактного виробництва «Берінгер Інгельхайм» із сукупними обсягами продажу 837 млн євро.

Більше інформації про компанію Boehringer Ingelheim на сайті: annualreport.boehringer-ingelheim.com/

Матеріал підготовлено за підсумками проведення щорічної підсумкової прес-конференції від компанії «Boehringer Ingelheim»

Редакція журналу «Український медичний часопис»