Розроблено клінічний протокол ентерального харчування недоношених немовлят

2 квітня 2021 о 16:26
807

На громадське обговорення винесено проєкт наказу МОЗ України «Про затвердження уніфікованого клінічного протоколу вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Ентеральне харчування недоношених немовлят».

Доокумент розроблено відповідно до статті 14¹ Закону України «Основи законодавства про охорону здоров’я», пунктів 2.4 розділу ІІ та 3.5 розділу ІІІ Методики розробки та впровадження медичних стандартів медичної допомоги на засадах доказової медицини, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 вересня 2012 р. № 751, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 листопада 2012 р. за № 2001/22313, пунктів 4 та 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267

Про що документ

Документом пропонується затвердити Уніфікований клінічний протокол вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Ентеральне харчування недоношених немовлят» (далі — Уніфікований клінічний протокол), що додається (див. також проєкт клінічної настанови, заснованої на доказах).

Державному підприємству «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (М. Бабенко) доручено забезпечити внесення Уніфікованого клінічного протоколу, затвердженого пунктом 1 цього наказу, до Реєстру медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги.

Контроль за виконанням цього наказу покладено на першого заступника міністра І. Садов’як.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua