Розроблено протокол медичної допомоги «Респіраторний дистрес-синдром у передчасно народжених дітей»

2 квітня 2021 о 16:22
1269

МОЗ України на громадське обговорення винесено проєкт наказу «Про затвердження уніфікованого клінічного протоколу вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Респіраторний дистрес-синдром у передчасно народжених дітей».

Документ розроблено відповідно до статті 14¹ Закону України «Основи законодавства про охорону здоров’я», пунктів 2.4 розділу ІІ та 3.5 розділу ІІІ Методики розробки та впровадження медичних стандартів медичної допомоги на засадах доказової медицини, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 вересня 2012 р. № 751, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 листопада 2012 р. за № 2001/22313, пунктів 4 та 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267.

Про що документ

Документом пропонується затвердити Уніфікований клінічний протокол вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Респіраторний дистрес-синдром у передчасно народжених дітей» (далі — Уніфікований клінічний протокол), що додається (див. також проєкт Клінічної настанови, заснованої на доказах).

Пункт 60 додатка до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 28 лютого 2020 р. № 590 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України» виключити.

Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров’я України від 21 серпня 2008 р. № 484 «Про затвердження клінічного Протоколу надання допомоги новонародженій дитині з дихальними розладами».

Державному підприємству «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (М. Бабенко) забезпечити внесення Уніфікованого клінічного протоколу, затвердженого пунктом 1 цього наказу, до Реєстру медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги.

Контроль за виконанням цього наказу покладено на першого заступника міністра І. Садов’як.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua