Новий онлайн-курс НСЗУ для працівників екстреної медичної допомоги

31 березня 2021 о 16:48
3122

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє, що на ePlatform Академії НСЗУ опубліковано новий онлайн-курс «Централь 103».

Академія НСЗУ розробила цей навчальний матеріал у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та експертами НСЗУ з метою полегшити роботу працівників служби екстреної медичної допомоги з ведення електронних записів та підвищити якість записів, які передаються до «Централь 103».

Під час навчання ви знайдете відповіді на такі запитання:

Чому коректне ведення електронних записів наразі стало актуальним та важливим для працівників служби екстреної медичної допомоги?

Які нові можливості отримали центри екстреної медичної допомоги (ЦЕМД) завдяки «Централь 103»?

Якими є переваги користування «Централь 103» для працівників ЦЕМД?

Які існують вимоги до якості ведення електронних записів для диспетчерів, виїзних бригад та для адміністративних працівників?

Як завдяки дотриманню цих вимог НСЗУ зможе збирати коректні дані, передбачені договором про медичне обслуговування населення, а ЦЕМД — отримуватимуть фінансування в рамках програми медичних гарантій?

Для кого курс

Цей курс варто пройти всім працівникам ЦЕМД, особливо:

керівникам ЦЕМД;

виїзним бригадам;

диспетчерам;

адміністративним працівникам.

 Про курс

Навчальний курс складається з трьох модулів, доступ до яких буде відкриватися поступово:

в березні 2021 р. — Модуль 1. «Трансформація та розвиток системи екстреної медичної допомоги»;

у квітні 2021 р. — Модуль 2. «Правила та алгоритм ведення електронних записів для передачі їх до «Централь 103»;

у липні  2021 р. — Модуль 3. «Огляд змін в законодавстві щодо ведення електронних записів працівниками системи ЕМД».

Зміни до нормативно-правових актів, які регулюють правила та алгоритми ведення електронних записів, а також інтеграція системи «Централь 103» в Електронну систему охорони здоров’я ще тривають, тому слідкуйте за виходом 2-го та 3-го модулів курсу одразу після реалізації запланованих змін.

Перед стартом навчання ви можете ознайомитися із гідом по курсу, який містить всі необхідні інструкції, які допоможуть зорієнтуватися у процесі навчання або одразу перейти до онлайн-стріму, натиснувши за посиланням

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами academy.nszu.gov.ua/