Трансплантаційна незалежність через 3 роки: амбітні плани МОЗ

30 березня 2021 о 14:15
345

Українці не повинні шукати трансплантаційної допомоги за кордоном, а держава — виділяти на ці операції мільярди гривень. МОЗ має стратегічну мету — забезпечення трансплантаційної незалежності протягом найближчих трьох років. Про це під час брифінгу 30 березня 2021 р. заявив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України

Заява Максима Степанова

«Ми повинні оплачувати роботу своїх лікарів і розвивати наукоємні галузі нашої медицини. Українські пацієнти мають отримувати необхідну допомогу вдома, і ми в змозі їм це забезпечити», — підкреслив очільник МОЗ.

М. Степанов зазначив: «В Україні стартувала національна програма трансплантації. За рік, що минув, підготували всю необхідну законодавчу базу. Радикально зросло фінансування галузі — з трохи більше ніж 100 до 502 млн грн. Ми також започаткували умови для розвитку вітчизняного виробництва біоімплантів, що знизить фінансове навантаження на медичну систему. Це важливо і в аспекті соціальної реабілітації наших військових та ветеранів АТО/ООС, людей, які отримали травми в аваріях та на виробництвах».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua