Обговорення плану розбудови та модернізації Національного інституту раку

25 березня 2021 о 14:04
436

Розбудова та модернізація Національного інституту раку — це крок до того, аби онкохворі українці могли отримувати високоякісну  медичну допомогу. Тяжкохворі мають лікуватися й виліковуватися в Україні, а не шукати порятунку за кордоном. Таке стратегічне завдання ставить міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. 24 березня 2021 р. він зустрівся із фахівцями щодо розробки медичного завдання на реалізацію проєкту із створення сучасної клінічної бази для лікування онкологічних захворювань Національного інституту раку.

Коментар Максима Степанова

«Ми повинні збудувати дійсно найсучаснішу та потужну клініку. Для цього потрібен комплексний підхід. На основі медичного завдання ми маємо розробити та реалізувати новий проєкт — щодо створення сучасної клініки для лікування онкологічних хворих — національного значення в інституті раку. Адже якщо приміщення збудовані й відремонтовані ще в сімдесятих роках минулого століття, то ми розуміємо, що пацієнти не отримують тут допомогу в належних умовах. А потім чуємо нарікання, мовляв, за кордоном лікарі кращі. Найлегше звинуватити лікарів», — наголосив міністр.

За словами очільника МОЗ, для розбудови провідного онкоцентру країни потрібно значно більше коштів, ніж є наразі. Утім розв’язати  питання можна шляхом отримання кредитування, аби роботи з розбудови та оснащення були якомога швидше завершені та наші онкохворі українці могли отримувати медичну допомогу в належних умовах.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами t.me/mozofficial