Вимоги Програми медичних гарантій на 2021 р.: опубліковано буклет від НСЗУ

25 березня 2021 о 11:47
2456
Спеціальності :

З 1 квітня діятиме Програма медичних гарантій (ПМГ)–2021. Усі вимоги до пакетів послуг ПМГ-2021 можна знайти в одному буклеті.

Як створювалися вимоги до ПМГ–2021

Розробка проєктів специфікацій та умов закупівлі медичних послуг, які надаватимуться за ПМГ у 2021 р. за відповідними напрямами медичної допомоги, тривала впродовж 3 міс. Над вимогами ПМГ–2021 працювали фахівці Національної служби здоров’я України (НСЗУ) за підтримки Проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підтримка реформи охорони здоров’я» та 19 робочих груп експертів. До робочих груп входили лікарі та керівники медичних закладів, представники МОЗ, Центру громадського здоров’я, Національної академії медичних наук України, ВООЗ, громадських і пацієнтських організацій. Загалом над оновленням специфікацій та умов закупівлі медичних послуг працювали 384 експерти. Результат спільної роботи представлено у буклеті «Вимоги до пакетів послуг Програми медичних гарантій–2021».

Що можна знайти у буклеті

У буклеті можна знайти інформацію про:

  • пропозиції робочих груп експертів з питань розробки проєктів специфікацій та умов закупівлі медичних послуг;
  • склад робочих груп експертів за кожним напрямом;
  • специфікації та умови закупівлі за ПМГ–2021 за напрямками екстреної, первинної, спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги, інструментальних обстежень для ранньої діагностики онкозахворювань, паліативної допомоги, реабілітації, реагування на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та ін.

Буклет підготовлено за підтримки Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr