«Червона» зона карантину: де можна ходити без маски?

25 березня 2021 о 11:11
477

Опубліковано постанову Уряду від 22 березня 2021 р. № 230 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236», якою визначено конкретний перелік місць обов’язкового носіння масок у регіонах «червоної зони» епіднебезпеки.

Де можна ходити без маски

Так, згідно з цими змінами масковий режим не передбачений у парках і скверах, як це помилково зазначили у своїх новинах деякі ЗМІ. Водночас носіння масок є обов’язковим у закладах охорони здоров’я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування за неможливості дотримання фізичної дистанції не менше ніж 1 м.

Нові правила перетину кордону

Нагадаємо, тією ж постановою від 22 березня Уряд змінив правила перетину кордону — відтепер іноземці та особи без громадянства при в’їзді в Україну повинні мати при собі негативний  тест методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), зроблений не більш ніж за 72 год до перетину кордону. Для громадян України, які перетинають державний кордон, умовою, яка звільняє їх від самоізоляції та обсервації, є також наявність негативного ПЛР-тесту, проведеного не більш ніж за 48 год до перетину кордону.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua