Аеромедичний простір: два сучасних вертольоти чергуватимуть у Львові і Києві

19 березня 2021 о 11:28
521

Як ми вже повідомляли, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 17 березня 2021 року ухвалив постанову «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні». Про це під час брифінгу МОЗ України 19 березня 2021 р. нагадав Ігор Іващенко, заступник міністра охорони здоров’я України з європейської інтеграції.

Що далі?

З 1 квітня 2021 р. пацієнти з інсультами, інфарктами, іншими загрозливими для життя та здоров’я станами чи травмами у Львівській обл. зможуть розраховувати на повітряне транспортування медичним гелікоптером.

З 1 травня до аеромедичного простору приєднаються Київська обл. та м. Київ. Можливостями міжгоспітального транспортування будуть охоплені всі прилеглі до пілотних регіонів обласні центри та повністю територія Українських Карпат.

Технічну можливість реалізувати проєкт єдиного аеромедичного простору в Україні МОЗ отримав завдяки Міністерству внутрішніх справ та Національній поліції України, які виділили два сучасні вертольоти Н145 та організували цілодобове чергування авіаційного персоналу для виконання завдань з аеромедичної евакуації.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr