COVID-19: МОЗ придбало понад 6,5 млн експрес-тестів на антиген до SARS-CoV-2

12 березня 2021 о 10:42
624

МОЗ України придбало за рахунок держбюджету понад 6,5 млн експрес-тестів на антиген до SARS-CoV-2. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Як розподіляються тести

Понад 4,3 млн із них вже розподілено та поставлено у регіональні комунальні заклади охорони здоров’я. Очікується поставка більше ніж 1,8 млн експрес-тестів, які буде розподілено між закладами охорони здоров’я незалежно від форми власності та ФОПами, що є надавачами медпослуг за Програмою медичних гарантій.

Також найближчим часом відбудеться поставка понад 350 тис. експрес-тестів для забезпечення потреб контрольних пунктів в’їзду та виїзду на тимчасово окуповані території АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя. Частину експрес-тестів буде розподілено між закладами охорони здоров’я у регіонах з «червоним» рівнем епіднебезпеки та між закладами, підпорядкованими МОЗ України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами t.me/COVID19_Ukraine