Президенту представили перехід на ефективну страхову медицину

10 березня 2021 о 10:52
1612

Стратегію розвитку системи охорони здоров’я в Україні обговорили 9 березня 2021 р. на нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Хто брав участь у нараді

На зустрічі були присутні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр соціальної політики Марина Лазебна, заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, голова парламентського Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, радник Прем’єр-міністра Кирило Криволап.

Медична реформа потребує трансформації

Під час наради було наголошено, що продовження реформи системи охорони здоров’я в Україні потребувало трансформації у зв’язку з викликом пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. Запропонована програма була також скоригована з урахуванням передвиборчої програми Володимира Зеленського.

«Наша мета — це здоровий українець. У кожного нашого громадянина має бути доступ до високоякісних медичних послуг. Нам потрібно забезпечити фінансування медичних закладів і, звісно, гідні зарплати наших медиків», — заявив Глава держави.

Перехід до ефективної страхової медицини

Міністр охорони здоров’я М. Степанов представив систему переходу до ефективної страхової медицини, диверсифікації джерел та збільшення фінансування галузі, розбудови нових закладів для надання високоспеціалізованих послуг. Також він зупинився на розвитку профілактичної складової охорони здоров’я українців.

«Наша стратегія містить як великі напрямки розвитку медицини, наприклад підвищення якості медичної продукції, ліків, безперебійний доступ до інноваційних лікарських засобів, стимулювання розвитку добровільного медичного страхування, так і деталізовані програми — як-от зменшення кількості жіночих онкологічних захворювань, покращення надання допомоги пацієнтам із серцево-судинними хворобами», — розповів очільник МОЗ.

М. Степанов також акцентував увагу на важливості гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу у сфері обігу лікарських засобів.

Крім того, на нараді обговорили розвиток соціальної політики.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua