Програму медичних гарантій на 2021 рік презентовано на Львівщині

5 березня 2021 о 12:17
519

3 березня 2021 р. у Львівській обласній державній адміністрації (ОДА) відбулася робоча нарада щодо впровадження з 1 квітня 2021 р. Програми медичних гарантій. Керівники обласних і міських адміністрацій та Національної служби здоров’я України (НСЗУ) обговорили питання стану мережі медичних закладів у регіоні, результати реалізації Програми медичних гарантій у 2020 році та питання щодо трансформації фінансування системи охорони здоров’я в майбутньому.

Коментар Максима Козицького

За словами голови Львівської ОДА М. Козицького, із впровадженням Програми медичних гарантій в Україні гроші дійсно пішли за пацієнтом.  І це — основний елемент реформи. Голова ОДА висловив вдячність НСЗУ за відкритість. «Ми обговорили питання з надання якісної медичної допомоги на Львівщині у регіоні. Були й дискусії, зокрема щодо модернізації лікарняної мережі, фінансування служби крові та інших галузей», — зазначив М. Козицький.

Коментар Андрія Віленського

Очільник НСЗУ А. Віленський  зазначив, що Львівщина є одним із лідерів серед регіонів країни щодо реформування фінансування охорони здоров’я. На сьогодні на Львівщині 2,1 млн пацієнтів уклали декларацію зі своїм сімейним лікарем — терапевтом або педіатром. Це — один з найвищих показників в Україні, 86% населення області.

Торік НСЗУ виплатила закладам охорони здоров’я Львівщини за договорами 6,2 млрд грн. Фінансування зросло, порівняно з 2019 р. із 2,2 млрд грн до 5,3 млрд грн, якщо не рахувати «ковідні» пакети.

«Це — значні кошти, і ми бачимо, що вони йдуть на розвиток медичних закладів, лікарень і, насамперед, на користь нашим пацієнтам, які отримують вищий рівень медичної допомоги.

Ми бачимо, що реформа фінансування охорони здоров’я працює. І ми готові співпрацювати з Львівською ОДА стосовно розв’язання питань із фінансування закладів охорони здоров’я, відповіді на коронавірусну хворобу та інших питаннях, які забезпечать здоров’я населення всього регіону», — повідомив А. Віленський

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua