Максим Степанов пояснив, що таке реальна медична реформа

5 березня 2021 о 10:56
999
Спеціальності :

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов у рамках робочого візиту на Вінниччину відвідав створений після перекваліфікації Клінічний центр інфекційних хвороб Вінницької обласної ради, який розташований в селищі Березина Вінницького району.

Відкрито нове відділення для хворих на коронавірус

4 березня 2021 р. тут відкрили нове відділення на 90 ліжок для допомоги хворим на коронавірус. Загалом же в закладі 180 ліжок для лікування пацієнтів із COVID-19. Усі — з підведеним киснем.

Під час відвідання лабораторії, оснащеної апаратом ПЛР, де також виконують ІФА-дослідження, М. Степанов зауважив, що рік тому потужності українських лабораторних центрів ледь сягали 200 тестувань на добу. Існувала тільки одна автоматична станція виділення РНК зі зразків для аналізів. Нині ж потужності зросли до 80 тис. тестувань на добу.

Так, на Вінниччині за останні 7 днів здійснили понад 16 тис. ПЛР-тестувань та 6,7 тис. досліджень швидкими тестами на антиген. Низка закладів області отримала сучасні комп’ютерні томографи, які нещодавно вже ввели в експлуатацію або ж введуть найближчими днями.

Про реальну реформу

«Це і є реальна реформа. Бо що таке новий томограф? Це значить, що велика кількість людей, які потребують такої діагностичної процедури, її отримає. Ми закупили 161 комп’ютерний томограф для медичних закладів усієї країни. Для порівняння нагадаю, що на 1 січня 2020 р. вся країна мала тільки 305 апаратів КТ — і державних, і комунальних, і приватних», — сказав М. Степанов.

Очільник МОЗ також поспілкувався з медичним персоналом — лікарями, медсестрами, санітарками, які лікують хворих на COVID-19, та детально розповів їм про плани МОЗ щодо вакцинації населення. А також поінформував про останні рішення Уряду щодо надбавок до зарплат працівникам лабораторних підрозділів та виділення додаткових коштів на оплату медичних послуг щодо вакцинації.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua