Україна отримала вакцини для імунізації за календарем щеплень

4 березня 2021 о 16:37
1122

Щеплення за календарем відбуватимуться без затримок. До України надійшли нові вакцини, які призначені для планової вакцинації. Як повідомила 4 березня 2021 р. під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова, вже зараз на складах Держпідприємства «Укрвакцина» перебуває вантаж із вакциною для профілактики поліомієліту в кількості 700 000 доз.

Також минулого тижня прибув анатоксин для профілактики дифтерії та правця зі зниженим вмістом антигену — півтора мільйона доз.

Ще один вантаж отримали першого березня — вакцина для профілактики кашлюку, дифтерії та правця в кількості 600 000 доз.

І зовсім свіже прибуття — анатоксин для профілактики дифтерії та правця в кількості 300 000 доз.

Загальна сума коштів, витрачених державою для закупівлі імунобіологічних препаратів, — майже 16 млн грн.

«Міністерство охорони здоров’я планує, що препарати розвезуть по регіонах й уже наступного тижня вони стануть доступними для населення», — зазначила С. Шаталова.

Окрім цього, як нагадала заступник міністра, Кабінет Міністрів України учора підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я про виділення коштів на вакцинацію населення проти COVID-19. Загальна сума фінансування становить 1 млрд 482 млн грн для оплати медичних послуг медикам, залученим до процесу вакцинації.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами