COVID-19: страхові виплати медикам і членам їх родин

3 березня 2021 о 11:02
1748
Спеціальності :

Для родин двох медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов’язків, Фонд соціального страхування України (ФССУ)   профінансував одноразові страхові виплати за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 3,15 млн грн.

Скільки виплачено і кому

Страхову виплату у розмірі 1 млн 576 тис. 500 грн профінансовано для сім’ї лікаря загальної практики — сімейної медицини із Запорізької області та завідувача поліклінічного відділення зі Львівської області.

Допомога перерахована ФССУ 1 березня 2021 р. Кошти надійдуть на рахунки родини упродовж декількох банківських днів.

Загалом станом на 1 березня 2021 р. ФССУ профінансовано державну допомогу відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин п’ятдесяти дев’яти медичних працівників.

Звертаємо увагу, що після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19 за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники ФССУ на зв’язку з усіма особами, що мають право на виплати, консультують і допомагають зібрати необхідні документи.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами http://www.fssu.gov.ua/