Максим Степанов публічно вакцинувався від COVID-19 вакциною AstraZeneca (CoviShield)

1 березня 2021 о 16:36
2263

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов 1 березня 2021 р. зробив щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca (CoviShield) в Олександрівській клінічній лікарні міста Києва. Після щеплення міністр повідомив, що почуває себе добре.

Таким чином, у рамках початку публічної кампанії з вакцинації та під час інспектування ходу вакцинальної сесії Максим Степанов на власному прикладі продемонстрував, що вакцина AstraZeneca (CoviShield) — безпечна та якісна, і закликав не вірити фейкам, які поширюються з метою дискредитації загальнонаціонального плану з вакцинації.

Внесено зміни до Дорожньої карти вакцинації

«Сьогодні я вніс відповідні зміни до Національного плану вакцинації, що дозволило міністру охорони здоров’я та Президентові України зробити щеплення публічно, аби розвіяти страхи, які виникають навколо цього процесу», — сказав М. Степанов.

За словами міністра, вакцинація — це один з основних етапів у подоланні пандемії коронавірусу.

«Вакцинація — це захист від смертельної хвороби. Той, хто зробив щеплення, захищений від тяжкого перебігу хвороби та можливих ускладнень, до яких вона може призвести. Сьогодні я власним прикладом довів, що вакцина, яку отримала Україна, абсолютно безпечна та ефективна», — наголосив М. Степанов.

Нагадаємо, що вакцинальна кампанія в Україні розпочалася 24 лютого 2021 р. На першому етапі вакцинуються медики та бійці ЗСУ в зоні Операції об’єднаних сил.

Україна отримала 500 тис. доз вакцини AstraZeneca (CoviShield). На ранок 1 березня 2021 р. щеплення зроблено понад 3 тис. осіб.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua