Медична освіта: МОЗ створює університетські клініки та об’єднує до- та післядипломне навчання

18 лютого 2021 о 15:35
5552

Студенти, які навчаються у медичних закладах вищої освіти, зможуть ефективніше опановувати практичні навички та підвищувати свою компетенцію. Такі можливості відкриваються завдяки створенню у закладах вищої освіти університетських клінік. З такою позицією  виступає Міністерство охорони здоров’я України.

Як повідомила під час брифінгу 18 лютого 2021 р. заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, створення таких клінік — важливий напрямок реформування української медичної освіти.

Так, з 11 лютого 2021 р. Міністерство передало в розпорядження Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Республіканську клінічну лікарню МОЗ України.

Реорганізація НМАПО імені П.Л. Шупика

«Таким чином, Університет імені Богомольця — провідний вищий навчальний заклад України — отримає потужну клінічну базу, де студенти зможуть підвищувати свою компетенцію, краще опановувати практичні навички. Також МОЗ реорганізує Національну медичну академію післядипломної освіти імені П.Л. Шупика в Національний університет охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика. Таким чином, університет розширить свої повноваження і можливості навчання як на додипломному, так і на післядипломному рівні», — розповіла І. Микичак.

Також у рамках реформування відбудеться об’єднання Харківської медичної академії післядипломної освіти та Харківського національного медичного університету в один заклад вищої освіти.

«Нині МОЗ відпрацьовує відповідну дорожню карту, щоб процес об’єднання цих двох закладів відбувся з максимальним урахуванням традицій та можливостей медичних закладів вищої освіти, в інтересах студентів, лікарів, науково-педагогічних працівників. Аби в результаті ми отримали висококонкурентний заклад вищої освіти, де студенти й лікарі зможуть отримувати універсальну медичну освіту та професійний розвиток», — зазначила заступник міністра.

Нагадаємо, що триває громадське обговорення наказу МОЗ «Про затвердження Положення про інтернатуру». Воно продовжується у форматі  активних консультацій зі студентським середовищем та професійними медичними асоціаціями. МОЗ відкрите до публічного обговорення всіх новацій у медичній освіті та враховує всі конструктивні пропозиції, направлені на розвиток української медицини.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua