Вакцинація від COVID-19: з’явився новий дашборд

17 лютого 2021 о 15:10
692

Національна служба здоров’я України повідомляє, що на новому дашборді «Статистика ведення медичних записів щодо вакцинації населення» у п’ятьох розділах розміщено актуальну інформацію щодо показників рівня вакцинації у медичних закладах країни, що зареєстровані в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ).  На кожній сторінці аналітичних панелей деталізовано дані про регіон, населений пункт, тип допомоги, надавача медичних послуг, вакцину, вік і стать пацієнта, тип взаємодії, дату вакцинації та внесення цих даних в ЕСОЗ.

Що ще можна знайти на дашборді

На дашборді можна знайти інформацію про загальну кількість вакцинацій в Україні, кількість записів про вакцинації в ЕСОЗ, кількість вакцинацій, що є вторинними, кількість вакцинацій із зазначеною причиною введення та невведення, розподіл пацієнтів за статтю, віком та кількістю отриманих вакцин, інформація щодо кількості пацієнтів, дані про яких внесено в ЕСОЗ, кількість лікарів, які внесли дані щодо вакцинації, в ЕСОЗ, приріст даних за класом взаємодії тощо.  Кожен показник деталізовано за областю реєстрації, типом населеного пункту, формою власністю, надавачем медичних послуг, назвою імунологічного препарату, за класом взаємодії (на амбулаторній, первинній та спеціалізованій ланці), а також датою проведеної вакцинації.

Також на аналітичних панелях розміщено дані про розподіл створених записів за віком та статтю пацієнтів (зокрема й у відсотках), дані про вік та стать пацієнта із зазначенням назви імунологічного препарату, яким було вакциновано, про кількість проведених щеплень із зазначенням імунологічного препарату.

Є інформація і про розподіл створених записів про вакцинацію за областями. А саме: скільки вакцинацій проведено та внесено в ЕСОЗ, скільки пацієнтів отримали щеплення. Також можна дізнатися про кількість лікарів, які провели вакцинацію, та медичних закладів, у яких проведено вакцинацію.

Графічні зображення, які містяться на сторінках дашборду, є клікабельними. Це означає, що можна вибрати будь-який об’єкт візуалізації і всі показники та елементи візуалізації на сторінці автоматично перерахуються.

Для кого дашборд

Новий дашборд «Статистика ведення медичних записів щодо вакцинації населення» буде корисним для пацієнтів, представників місцевої влади, бізнесу, закладів охорони здоров’я, громадських активістів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами nszu.gov.ua