Екстрена медична допомога: затверджено перелік причин звернень і скарг

17 лютого 2021 о 14:58
1860

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16.02.2021 р. № 263 затверджено Перелік причин звернень та скарг про необхідність надання екстреної медичної допомоги, що додається.

Міністерству охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій доручено довести цей наказ до відома керівників підпорядкованих центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Керівникам центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф доручено забезпечити використання диспетчерами підпорядкованих оперативно-диспетчерських служб Переліку причин звернень та скарг про необхідність надання екстреної медичної допомоги бригадами екстреної медичної допомоги, затвердженого цим наказом (далі — Перелік).

Директору Державного закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України» (Є. Мороз) доручено у двомісячний строк забезпечити розроблення та подання на розгляд Міністерству охорони здоров’я України протоколів екстреної медичної диспетчеризації відповідно до Переліку.

Контроль за виконанням цього наказу покладено на Першого заступника Міністра І. Садов’як.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua